GTM-NPSWC72 google48f7cec807687bc9.html
top of page

Omslagontwerp voor Knalpot door Peter van Dongen


Op een tentoonstelling in de Nederlandse ambassade in Jakarta zag ik voor het eerst het fantastische werk van tekenaar Peter van Dongen. Ik werd gegrepen door de klare lijn en kleurrijkheid van zijn Indische tekeningen. Ik dacht, hoe mooi zou het zijn als hij een tekening zou kunnen maken voor mijn boek met verhalen uit Jakarta! Terug in Nederland dronken we een kop koffie en legde ik hem mijn eerste krabbels met ideeën voor. Peter kent Jakarta en voelde feilloos aan wat ik in gedachten had. Met potlood en Oost-Indische inkt wist hij de geest van Jakarta te vangen als geen ander. Wie de tekening bekijkt waant zich te midden van de geurige bedrijvigheid van Jakarta, en hóórt gewoon het geknetter van de knalpot!

コメント


Verhalen
bottom of page