GTM-NPSWC72 google48f7cec807687bc9.html
top of page

Becak Amsterdam | Becak Belanda

Voor

Verhuur | creatieve projecten

(NL & IND)

Rol

Becakbestuurder |

Gids | Vormgever | Interviewer | Editor

 

Jaar

2017-heden

  • YouTube Becak Belanda
  • Instagram Becak Amsterdam

Ik woonde in Indonesië en werd verliefd op een.. becak (passagiersfiets / riksja). Met deze prachtige fiets beleef ik nu in Nederland verschillende avonturen. 
 

Becak Belanda


In deze videoserie rijd ik met mijn becak door Nederland en ontvang ik gasten die elk op hun eigen manier een binding hebben met Indonesië. Hoor bijvoorbeeld hoe het was  om te strijden voor de Indonesische onafhankelijkheid. Of hoe je zowel moslim als groene hippie kunt zijn.

Zie hier de video's: https://www.youtube.com/watch?v=nswrHLg2GsU

Riksjahurenamsterdam.nl

Mijn becak (riksja) is ook te huur voor feesten, partijen, trouwerijen en andere evenementen waaraan ik met mijn becak een leuke creatieve bijdrage kan leveren! Meer informatie op www.riksjahurenamsterdam.nl

Becak Amsterdam


Tocht in authentieke Indonesische becak, langs historische gebouwen en bijzondere plaatsen, met als leidraad de groei van de oude stad Amsterdam en de rol van de gedeelde Amsterdams-Indonesische geschiedenis hierin. 

Meer informatie: daangoppel@hotmail.com | 06 122 888 18

Becak Amsterdam te gast bij het programma Good Morning, CNN Indonesia 2017

AT5 logo.JPG

AT5 (TV Amsterdam)
    
15 JANUARI 2019

Daan Goppel heeft één grote liefde: zijn becakfiets. We rijden hiermee door de straat en stoppen bij kunstruimte Rongwong, waar kunstenaar Vincent tentoonstellingen maakt. Onze becaktour eindigt in het Scheepvaarthuis waar João alles vertelt over glas in lood ramen en Nederlands-Indië.

Bekijk hier de videoreportage:

https://www.at5.nl/gemist/tv/272/27302/-

Straten van Amsterdam becak 4.JPG
Straten van Amsterdam becak 2.JPG

Historische Becak-tour
    
JUlI, 2017 INSPIREREN & BLANDJA

www.moesson.nl

Door: Geert Onno Prins

Deze zomer kunt u maar liefst tweeënhalf uur lang met z’n tweetjes in een Yogyase becak door Amsterdam gereden worden, nippend aan een glas gemberthee en spekkoek kruimelend, terwijl tukang becak Daan Goppel vertelt over de Amsterdam-Indonesische geschiedenis aan de hand van gebouwen en bijzondere plaatsen. Daan kreeg het idee voor de bijzondere tour in Jakarta, waar hij Indonesisch studeerde en helemaal verliefd werd op de becak

Rondtocht in een betjak in Amsterdam? Kan! 
    
APRIL 18, 2017 KUNST & CULTUUR, REIZEN
www.belindomag.nl 

Door: Wati en Ifa Chaeron

De tram, bus, taxi en de fiets zijn ongetwijfeld de bekendste vervoersmiddelen om Amsterdam te verkennen. Maar stel je eens voor om in een authentiek Indonesische betjak over 
de grachten te rijden en jezelf te manouvreren tussen passerende voetgangers en fietsers. En dat allemaal onder het genot van gemberthee en spekkoek. Dat kan nu!

Nog niet zo lang geleden stelde een Nederlandse jongeman genaamd Daan Goppel, zichzelf en zijn betjak beschikbaar voor rondtochten in Amsterdam. Met zijn betjak, die hij speciaal verscheepte uit Jogjakarta (midden Java), neemt Daan passagiers mee langs historische plekken en gebouwen. Deze gebouwen zijn van grote betekenis geweest in de ontwikkeling van de stad. Ook spelen zij een belangrijke rol in de gedeelde geschiedenis van Indonesië en Nederland.

Tijdens de toer vertelt Daan, die bij de Gemeente Amsterdam werkt, interessante verhalen over de uitbreiding van de stad en het ontstaan van het Nederlandse Koningrijk. Uiteraard vertelt hij ook over de Nederlandse maritieme geschiedenis die 400 jaar geleden begon met de vaart naar de Indonesische wateren. Eén van de bezienswaardigheden is de Bantammerstraat. Dit is een zijstraat die vernoemd is naar de stad Banten (voorheen Bantam op west-Java) dat ooit een handelscentrum was van Nederland in Indonesië. Niet ver van die straat vandaan staat een gebouw waar de eerste VOC-schepen werden gebouwd die vertrokken naar het Verre Oosten.

Daan geeft toe dat hij gedreven werd door zijn liefde voor geschiedenis en deze driewielers. Zijn liefde voor de betjak begon toen hij in 2013 voor zijn studie Indonesich aan de Universiteit van Indonesië in Jakarta studeerde. Zo vertelt hij in vloeiend Indonesisch: “Het is een buitengewone     ervaring om als passagier in een betjak te rijden. Het uitzicht is breed, je hoort geen motor en met een aangename snelheid kun je genieten van het uitzicht. Het is het ideale transportmiddel”.

De interactieve en toegankelijke manier waarop Daan de verhalen vertelt, bewijst dat zware materie, zoals de Nederlands-Indonesische geschiedenis, vrij makkelijk overgebracht kan worden. Het is een geweldige manier om de historische context van één van de meest belangrijkste steden in de wereld te leren kennen.

Bent u geïnteresseerd in een betjaktocht? Neem dan contact op met mas Daan en bezoek zijn facebook pagina hier: https://www.facebook.com/becakamsterdam/ 

Contact

e-mail:           daangoppel@hotmail.com

telefoon:       +31612288818

bottom of page